N302 afgesloten

ERMELO – Zestien blusvoertuigen zijn vanmorgen uitgerukt voor de grote uitslaande brand bij de Fonteyn Outdoor Living Mall in Uddel. Ook het korps uit Ermelo is ingezet.

De melding kwam om 5.50 uur binnen waarna de hulpdiensten direct met groot materieel zijn uitgerukt om het vuur te bestrijden. ,,De brand is dusdanig dat het complex nu gesloopt wordt om alle brandhaarden te kunnen blussen,” meldt de woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. ,,Het gebouw moet dan ook als verloren worden beschouwd.” De Meervelderweg (N302), de doorgaande weg van Harderwijk naar de A1 is tot Nieuw MiIlligen afgesloten voor het verkeer. Er is zeer zware rookontwikkeling. De brandweer heeft omwonenden geadviseerd ramen en deuren te sluiten.

Verloren

De Fonteyn is met 35.000 m2 een van de grootste tuinmeubelzaken van Europa. Het bedrijf is vorig jaar nog enorm uitgebreid. Dit voorjaar is er hard gewerkt om de verbouwing en de inrichting op tijd af te krijgen voor het nieuwe seizoen. De woordvoerder laat weten dat het bedrijfspand niet meer te redden is en dat men bezig is om verdere verspreiding van het vuur te voorkomen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De Fonteyn werd zeven jaar geleden ook door brand verwoest, er was toen sprake van een miljoenenschade.