Veluws Bureau voor Toerisme vraagt faillissement aan

ERMELO/ REGIO - Het Veluws Bureau voor Toerisme vraagt begin volgende week faillissement aan. Dit nieuws bereikte dinsdagmiddag ook het Ermelose VVV kantoor. Ronnie Regeling, vestigingsmanager van het Ermelose kantoor bevestigt de mededeling, maar maakt direct duidelijk dat het voor Ermelo nauwelijks consequenties heeft. ,,Wij zijn er op tijd uitgestapt," aldus Regeling die het bericht hoorde van collega's.

Directeur Roeland ten Napel van het Veluws Bureau voor Toerisme (VBT) heeft dinsdagmiddag zijn directe medewerkers geïnformeerd. De organisatie heeft een enorm verlies van bijna 1,5 ton. ,,We hebben het wel aan zien komen," vertelt Regeling, die weinig tijd heeft omdat de Zomeravondbraderie, ook georganiseerd door de VVV, enorm druk bezocht is. ,,Het faillissement verrast me niet." De gemeente Ermelo besloot eind 2012 een deel van haar financiering voor toerisme direct overmaken naar de VVV in Ermelo. Zo kon dit lokale VVV kantoor zelfstandig verder. De afgelopen jaren kwam er steeds meer verzet tegen het beleid van de toeristische koepelorganisatie en de keuze om VVV kantoren op de Veluwe te sluiten. Onlangs koos ook de VVV in Putten voor zelfstandigheid.

Ermelo vaart eigen koers

Het VBT, dat tien jaar geleden werd opgericht, is afhankelijk van subsidies van zestien gemeenten. Directeur Roeland ten Napel, die eind vorig jaar werd aangesteld, wilde de positie van de Veluwe op de binnen- en buitenlandse markt verder verstevigen. Hij wilde een brug slaan tussen lokale city-marketing-initiatieven en gebiedspromotie. Het faillissement van VBT zou abrupt een einde maken aan alle ambitieuze plannen. VVV Ermelo vaart een rustige 'eigen' koers. ,,Alleen de website is gelinkt aan het VBT en achter de schermen zijn er wat dingen om aan te passen bij een faillissement," zegt Regeling. ,,Wij gaan er vanuit dat de domeinnaam www.vvvermelo.nl gewoon bij ons blijft. En een nieuwe site is snel gerealiseerd," aldus de Ermelose manager.