Complexe casus voor brandweerlieden

ERMELO – Zaterdag werd door de brandweer van Wezep de wedstrijden van Cluster Veluwe Noord en West georganiseerd. Brandweer Nunspeet haalde de eerste plaats, de ploeg van Ermelo werd derde.

Het waren zaterdag de jaarlijkse regionale wedstrijden waar de brandweerkorpsen van Noord en West Veluwe aan deelnamen. Aan de wedstrijden namen de korpsen van het ASK (Artillerie Schietkamp), Ermelo, Putten, Oldebroek, Elburg, Harderwijk, Elspeet en Nunspeet deel. Het organiserende korps had een pittige casus voorbereidt waar de brandweerlieden hun handen vol aan hadden. Een combinatie van een ongeval met een landbouwvoertuig en brand in een gebouw, wat werd veroorzaakt door een man in een hoogwerker. De stroom viel uit en de man kon niet meer naar beneden. Er was veel vakmanschap en creativiteit nodig om de zaak tot een goed einde te brengen.

Aanvalsploeg

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Oldebroek reikte aan het eind van de dag de prijzen uit in de kazerne van Wezep. Naast de korpsen van Nunspeet en Ermelo viel ook het korps Elspeet in de prijzen, zij werden tweede. Er werd ook beoordeeld op individuele inzet. Wouter Vermeulen van de brandweer Nunspeet werd de beste bevelvoerder, maar Nunspeet leverde ook nog de beste aanvalsploeg (Aart van der Steeg en Klaas Jan Koers). Henk Jan van Asselt en Jacco van den Hardenberg van het korps Elspeet waren de beste waterploeg.