Watertappunten in Ermelo's centrum

ERMELO - Nu de grote herinrichting van de Staionsstraat zo goed als voltooid is, komt het aan op details. Een aantal lantaarnpalen krijgt nog een eigen bank en er komen watertappunten op het Raadhuisplein en op het Molenaarsplein. Natuurlijk zullen ook de leugenbankjes een plek krijgen.

Begin deze maand kreeg het bronzen beertje een nieuwe plek voor de apotheek. Maar het plan is dat er meer gebeurt om het centrum nog aantrekkelijker te maken en de centrumroute van De Verbinding tot aan het station te accentueren. Hierbij wordt gedacht aan kunstobjecten, speelobjecten voor kinderen een waterelement op het Raadhuisplein. De afgelopen tijd zijn hiervoor van alle kanten ideeën aangedragen.

Ontwerp

Aan MTD Landschapsarchitecten is gevraagd een ontwerp voor het waterelement te maken. Een werkgroep is bezig met de uitwerking van een voorstel. Hierbij worden de ideeën van inwoners, ondernemers, Klankbordgroep Burgervisie Centrum, jonge Ermeloërs en leden van de gemeenteraad meegenomen. Er wordt bijvoorbeeld ook gekeken naar het herplaatsen van bestaande kunstobjecten, afkomstig van diverse Ermelose locaties. Het voorstel voor herplaatsen van kunstobjecten, kunst en spelen in de Stationsstraat en het ontwerp voor het waterelement worden afgestemd met het college van burgemeester en wethouders. Vervolgens worden inwoners en ondernemers uit het Centrum en andere betrokkenen en belanghebbenden geïnformeerd over de plannen. Ideeën en mogelijkheden voor nieuwe kunstobjecten in het centrum komen op een later moment aan bod.