Ermelo scoort lager dan gemiddeld in Gelderland

ERMELO - In een onderzoek naar het bereik van Mobiele telefonie scoort Ermelo met een 5,1 lager dan de buurgemeenten Harderwijk, Putten en Nunspeet. Eveneens zit Ermelo beduidend onder het Gelders gemiddelde van 5,7.

De regionale omroepen, waaronder Omroep Gelderland, en de NOS hebben een enquête gehouden waarin bekend werd dat vooral mensen die wonen in het buitengebied in de Achterhoek en het Rivierengebied, in de bossen op de Veluwe of in de grensstreek klagen over een gebrekkige ontvangst. De inwoners van de provincie Gelderland geven het mobiele bereik een 5,7, dus een magere voldoende. Ermelo ligt nog lager dan het Gelders gemiddelde. Deze uitkomst is voor de Ermeloërs in de buitengebieden niet echt opzienbarend aangezien er ook al langere tijd door de deze bewoners wordt geklaagd over de internetverbindingen. Het Gelderse CDA heeft met ongeloof kennisgenomen van het bericht van Omroep Gelderland.

Veiligheid

Ook het Ermelose Statenlid Daisy Vliegenthart-Goedhart reageert op dit bericht: ,,Het is toch ongelofelijk in een land waar 94% van de huishoudens een internetverbinding heeft. Niet alleen het internet in de buitengebieden is niet goed geregeld, maar dus ook de mobiele bereikbaarheid niet. ,,Het heeft verstrekkende gevolgen. Zo is mobiele bereikbaarheid essentieel voor de veiligheid. Op de Veluwe speelt de veiligheid ook nog op een heel ander vlak. Daar gaat het om natuurbranden die in de bossen bij droogte geregeld ontstaan.’’ Daarnaast is goede bereikbaarheid voor de economie essentieel. ,,Denk maar aan de vele vakantieparken in onze provincie. Parken worden veel minder aantrekkelijk wanneer er geen wifi is. En aangezien glasvezel vaak nog niet tot die parken komt gaat deze internetverbinding via mobiele netwerken. Maar dan moet dat natuurlijk wel mogelijk zijn. Een park waar niet gebeld kan worden en waar geen internet is, is al snel minder in trek bij de toeristen. Willen we dus aantrekkelijk blijven voor toeristen dan moet ook dit geregeld worden,” aldus Vliegenthart.