Groevenbeek gaat gebruik maken van zonnepanelen

ERMELO - In de Herfstvakantie zijn op de daken van Christelijk College Groevenbeek Ermelo en Groevenbeek Putten in totaal 1200 m2 zonnepanelen geplaatst. Aanstaande maandag worden deze panelen met een feestelijk tintje in gebruik genomen. ,,We willen graag alle leerlingen goed informeren over de zonnepanelen," vertelt Rein Tanis, communicatiemedewerker van Groevenbeek. ,,Het is belangrijk dat leerlingen weten waarom we ze hebben en hoe ze werken."

De school kan de zelf opgewekte energie en het energieverbruik via een app zichtbaar maken. Zo zullen leerlingen op jonge leeftijd vertrouwd raken met duurzame energie en lokaal opgewekte energie. 

Opdracht

De leerlingen van 6-vwo met het vak NLT (natuur-leven-technologie) in het pakket hebben als opdracht een voorlichting over de zonnepanelen gemaakt. Tijdens deze voorlichting zal onder anderen een app waarmee iedereen de opbrengsten van de panelen kan volgen, worden gepresenteerd. Ook is er een wedstrijd voor alle leerlingen uitgeschreven. De leerlingen wordt gevraagd maandag allemaal een zonnebril mee te nemen. De leerling die op Instagram de leukste foto post, krijgt van opticien Tempel in Ermelo een waardebon van € 100,-, die voor de aanschaf van een nieuwe zonnebril besteed mag worden.