Afdrukken

Met Brandweerman Sam op de foto

ERMELO - Brandweerlieden en politieagenten bezochten vrijdagmiddag Kinderdagverblijf Knorretje. Speciaal voor deze dag waren er opvallend veel boefjes in Ermelo. ,,Met een echte vingerafdruk hebben we een boevenpaspoort gemaakt," vertelt begeleidster Sanne Pijnenburg. Maar er waren ook kinderhelden zoals Brandweerman Sam en Mega Mindy. ,,De kinderen vonden het eerst nogal spannend, maar uiteindelijk werd het een groot feest."

Op het agrarisch kinderdagverblijf werken ze regelmatig aan jaarlijks terugkerende thema's. Het thema brandweer-ambulance-politie is bij de kinderen erg populair. De slotmiddag begon om 16.00 uur vanmiddag. ,,De brandweer kwam met sirenes aan! Daaruit kwamen de brandweermannen en vrouw & Brandweerman Sam."

Spelenderwijs

De kinderen wilden graag met hun tv held op de foto. Maar ook mochten ze water spuiten met de brandweerslang op een groot bord met Vuur; ze konden op de politiemotor zitten, in de ambulance kijken, maar natuurlijk mochten 'boefjes' ook even in de politieauto zitten. ,,Zo leren ze spelenderwijs dat politieagenten en brandweermensen er zijn om ons te helpen en dat ze niet bang hoeven te zijn voor de sirenes," aldus Pijnenburg, die zelf ook enorm genoot van deze middag en de vrolijke gezichten van de kinderen.