Project wordt stap voor stap uitgerold

ERMELO – Hartger van Diest heeft de deuren van Ermelo Centraal op station Ermelo geopend. Nog niet officieel, maar de koffiemachine draait. ,,We beginnen met een openstelling tijdens de ochtenduren. Dan kunnen we ’s middags mensen trainen en de inrichting voltooien,” aldus de ondernemer die met zijn plan eind vorig jaar het Rabobank Samen Sterkerfonds won.

Bij Ermelo Centraal wordt de dienstverlening grotendeels gedaan door cliënten van GGz Centraal. Het interieur heeft een metamorfose gekregen. ,,Het is nog niet af,” legt Van Diest uit. ,,Ik zou graag nog een mooie grote groene plant hier neerzetten en aan de muur moeten nog uitvergrote, oude foto’s van het station komen.” Ook aan de akoestiek moet nog wat worden gedaan, maar een lekker bakje koffie wordt er al wel geserveerd. En die is deze week gratis.

Samenwerking

Het project wordt stapsgewijs uitgerold. ,,Het plan is om natuurlijk hele dagen open te zijn en dat er ook broodjes et cetera geserveerd worden. Maar we moeten de mensen ook opleiden, dus dat vergt wat tijd.” Ondertussen voert Van Diest allemaal gesprekken. ,,Er zijn al hele leuke ideeën geopperd en we gaan de samenwerking aan. Ik zie het dan ook breder dan alleen GGz. We willen vooral een opstap bieden naar een volwaardige arbeidsplaats.” Daarnaast ziet Van Diest het station in de toekomst vooral als een bruisende plek waar mensen graag komen. ,,We hebben al heel wat koffie geserveerd en mensen die hier de trein in gingen. Maar straks kan je hier ook lekker lunchen en is het geen straf als je trein vertraging heeft omdat je hier ook aan een tafeltje een prima werkplek hebt.” Van Diest blijft nuchter, er moet nog veel gebeuren. ,,Stap voor stap,” zegt hij. ,,Ik ben al supertrots op wat er nu staat en het wordt de komende weken steeds beter.”