Afdrukken

Veel belangstelling voor inloopavond Uwoon

ERMELO - Tijdens de inkoopavond maandagavond in De Dialoog werden de meest recente bouwplannen van Uwoon voor het Postlaantje/ Kerklaan gepresenteerd en daar was zeker animo voor. Ook medewerkers van de gemeente Ermelo waren van de partij om desgewenst de procedure uit te leggen.

,,Het wordt tijd dat de schop in de grond gaat,” zegt Dieneke de Vries. ,,Ik fiets regelmatig door het Postlaantje en het is geen plek om trots op te zijn.” Ook Moniek van Balen, bestuurder van Uwoon, krijgt veel reacties dat men blij is dat er eindelijk wat gaat gebeuren. ,,Mensen zijn heel positief.” Uwoon heeft een ontwerpbestemmingsplan en een beeldkwaliteitsplan laten opstellen. ,,We hebben best veel water bij de wijn gedaan. Er is een hele woonlaag afgegaan,” aldus Van Balen.

Sociale huurwoningen

Het gaat in totaal nu om 62 woningen waarvan er meer huurwoningen zijn opgenomen dan oorspronkelijk het plan was. De extra huurwoningen zijn wel ten koste gegaan van goedkopere koopwoningen. De behoefte aan sociale huurwoningen is groot en het aantal locaties waar deze gebouwd kunnen worden is beperkt. ,,Wat dat betreft willen we nu ook graag door,” meldt de bestuurder van de woningcorporatie. Er zijn al heel wat plannen voor dit gebied de revue gepasseerd. ,,We hebben het in een verkeerde tijd voor teveel geld gekocht. Dat verlies hebben we genomen,” aldus Van Balen, die hoopt dat de raad deze plannen goedkeurt. Ook op het gebied van parkeren heeft Uwoon een oplossing gevonden. De openbare ruimte aan de Jan van Malesteinweg en de Dokter Holtropstraat is ingemeten en men kan hier 13 extra parkeerplaatsen realiseren. Daarnaast bevindt zich achter het kantoor van Uwoon een parkeerterrein met 23 parkeerplaatsen die veelal niet gebruikt worden. Uwoon heeft besloten deze parkeerplaats openbaar toegankelijk te maken.

Hoorzitting

Natuurlijk betreurt Van Balen het ook dat ze er niet met omwonenden uitgekomen zijn. ,,Tijdens de hoorzitting volgende maand kunnen we kijken hoe dit proces gelopen is. Wat ons betreft staat dit los van de gepresenteerde plannen. We zien de hoorzitting niet als een moment om verschillende plannen naast elkaar te leggen.” Ook veel raadsleden waren maandagavond naar De Dialoog gekomen om de tekeningen uit dit lastige dossier te bekijken. ,,Ik denk dat het goed is dat iedereen nu zijn verantwoordelijkheid neemt,” zegt Bart van der Knaap (BurgerBelangen Ermelo). Ik heb het dan over Uwoon, maar ook over het college en de raad. We moeten dit goed op elkaar afstemmen.”