Afdrukken

Informatieavond Kerk en Duurzaamheid

ERMELO – De gemeente Ermelo organiseert op woensdag 25 januari een informatie-avond om samen met besturen en beheerders van Ermelose kerken na te denken over duurzaamheid.

De gemeente Ermelo ziet het als belangrijke taak tegenover huidige en toekomstige generaties om zorg te dragen voor een duurzame leefomgeving. De ambitie is om energieneutraal te worden in 2030 en klimaatneutraal in 2035. Deze ambitie wil de gemeente samen met Ermelose inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties waarmaken. Op veel gebieden binnen de samenleving zijn ze hiermee aan de slag. Graag wil de gemeente ook met de kerken nadenken hoe ze hier vorm en inhoud aan kunnen geven. Mensen die betrokken zijn bij het bestuur en beheer van de kerk, zoals kosters, kerkrentmeesters, commissies e.d., zijn van harte uitgenodigd voor de bijeenkomst Kerk en Duurzaamheid op woensdag 25 januari om 19.15 uur in de raadszaal van het gemeentehuis.

Milieugebruik

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de gemeente Ermelo in samenwerking met Veluwe Duurzaam met medewerking van de Immanuelkerk. Tijdens het informatieve programma zullen enkele sprekers presentaties geven: Rene Assies - kerkrentmeester van de Immanuelkerk, presentatie verduurzamen kerkgebouwen - David Ketel, Taakgroep Kerk & Milieu/Samenleving Bennekom, David Ketel is gespecialiseerd op het gebied van kerk en energie. Hij geeft advies over energiehuishouding in de kerk. Truus Appelman van de Taakgroep Kerk & Milieu/Samenleving Bennekom geeft een presentatie over verantwoord en milieuvriendelijke inkoop/gebruik etc. Zij heeft in 2012 met vier kerken een Fair Trade campagne gehouden en drie van die vier kerken hebben het Fair Trade label binnengehaald. Ook zal er in kleine groepen allerlei zaken worden besproken, dit zal worden teruggekoppeld waarna er afspraken zullen worden gemaakt over de vervolgstappen. Meer info over de avond op  www.veluweduurzaam.nl/kerken, informatie over groene kerken: www.groenekerken.nl.