Leerlingen oriënteren zich op Ermelo's bedrijfsleven

ERMELO – Vandaag openden veertien Ermelose bedrijven hun deuren voor leerlingen van de tweede klas Havo van het Christelijk College Groevenbeek. Verdeeld in 28 groepen legde iedere leerling twee bedrijfsbezoeken af. Bijna 350 leerlingen meldden zich voor de bedrijfsbezoekjes.

,,Sommigen dachten dat het saai zou worden," vertelt Jan Vosselman van Vosselman Bedrijfsopleidingen BV. Maar daar dachten de leerlingen na afloop heel anders over. ,,Super cool," reageerden ze. Vosselman: ,,Uiteraard vonden ze het blussen erg leuk. Sommigen kwamen zelfs nog een keer terug." Maar naast de fun werden er interessante vragen gesteld. ,,Je kon merken dat ze er van tevoren over nagedacht hadden," aldus Vosselman. ,,De leerlingen moeten ook als groepje nog een verslag maken waar ze een cijfer voor krijgen." Een stok achter de deur, dus.

Groot succes

Ook ambassadeur van de Bedrijvenkring Ermelo, Joop Bakker, kijkt met een goed gevoel terug. Hij is blij dat zoveel bedrijven enthousiast participeren. Zo konden de leerlingen ook naar o.a. De Paalberg Adventure BV, Proson, Verkeersschool van Buuren, Dusseldorp bv, Rabobank Randmeren en Paulus Electro. De aandacht is vooral gericht op bedrijven, die qua techniek het een en ander kunnen laten zien. Zo kunnen jongeren kennismaken met diverse beroepen en bedrijven waardoor zij in de toekomst een juiste keuze kunnen maken.
De deelnemende ondernemers deden ontzettend hun best om het kijkje in hun keuken zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Zo konden de leerlingen bij Van Dijk 3D bijvoorbeeld een heuse 3D printer te bewonderen. De leerlingen hadden vooraf de websites van de ondernemers uitvoerig bestudeerd en vragen geformuleerd, waardoor er boeiende interacties ontstonden. Gezien het enthousiasme van de leerlingen, de docenten en de BKE krijgt de 'Bedrijvenroute' in 2015 ongetwijfeld een vervolg.