Proeverij van zeven gangen

ERMELO – Wie niet genoeg kan krijgen van (h)eerlijk eten kan, na de PuurErmelo Markt van gisteren, plaats nemen op het terras van In de Volksmond tijdens Ermelo Draait Door aanstaande zaterdag 11 juni.

Kok Martijn Uljee heeft een proeverij van zeven gangen voor de gasten in petto. ,,We gaan aan de slag met het ‘Goeie Koeien vlees’ en vis gerookt door Smokey Arjen,” vertelt hij enthousiast. Sinds enige tijd staat er wekelijks al een Goeie Koeien-special op het menu van het Ermelose restaurant. Het vlees is afkomstig van roodbonte runderen uit Hierden. ,,We werken alleen met vrouwelijke dieren, geen stieren,” weet IJme Woensdregt, het gezicht achter het concept. ,,Door het fokken uit roodbonte MRIJ dieren naar runderen met luxe vleesvee-eigenschappen is men erin geslaagd verbeterd roodbonte koeien te fokken met top kwaliteiten. Dat maakt de kwaliteit van dit rundvlees beter dan elk ander soort rund van eigen bodem, en minstens zo uitstekend als de Belgische, Franse en Italiaanse soortgenoten.”

Feestje

Uljee geniet ervan om met eerlijke producten te werken. Zelf houdt hij er ook van om vlees en vis te roken, maar aanstaande zaterdag laat hij dat graag over aan Arjen van Luyt (Smokey Arjen). Deze Ermeloër maakt van roken een feestje en geeft met regelmaat ook workshops en demonstraties. Tijdens Ermelo Draait Door is het vis wat er wordt gerookt. ,,Het roken van vis en vlees wordt al eeuwenlang gedaan,” vertelt Van Luyt, die zaterdag ok op de PuurErmelo Markt stond. ,,Vroeger deed men dat om voedsel langer te kunnen bewaren, tegenwoordig omdat men de rooksmaak zo lekker vindt.” De proeverij van zeven gangen kent naast vlees en vis nog veel meer ingrediënten. ,,Het blijft nog een beetje een verrassing, maar we eindigen met een croissantje gevuld met ijs,” besluit Uljee.
Wie zeker wil zijn van een plaats op het terras kan reserveren bij In de Volksmond. ,,We beginnen om 17 uur met muziek en daarna de bekendmaking van de Winkelverkiezing 2016. Het programma ziet er weer spectaculair uit en wie niets wil missen, kan beter reserveren!” vult uitbater Ruurd Post aan. Het wordt een programma met verrassingen, demonstraties freerunnen, schermen en Calisthenics, maar ook met muziek van Measures, Cannon Fire en Egbert Dijkhuis. Reserveren kan telefonisch via 0341 561999.