Raadsleden in verwarring over bouwproject De Driesprong

ERMELO - Tijdens de behandeling van het stedenbouwkundig programma van eisen rond het bouwproject De Driesprong is er verwarring ontstaan bij een aantal politici over de status van de aanwezige bomen. Raadslid en fractievoorzitter Leo van der Velden (SGP) stelt daarom schriftelijke vragen aan het college.

,,Onze collega van Progressief Ermelo stelde dat er monumentale bomen in het betreffende gebied aanwezig zouden zijn. Hierop stelde de wethouder vervolgens dat van aanwezigheid hiervan geen sprake zou zijn. Dit werd staande de vergadering weersproken door PE, waarop de wethouder concludeerde dat wanneer dit zo zou zijn er meteen ook een probleem zou zijn ontstaan." Van der Velden heeft daarom het beleid ten aanzien van monumentale bomen erop nageslagen. ,,Dat is onze taak als gemeenteraad."

Monumentaal

Er blijken drie bosjes in het gebied als monumentaal te zijn aangemerkt en als zodanig opgenomen te zijn in ons gemeentelijk beleid en daarbij behorende lijst. ,,Het betreft de bosjes met de aanduidingen: NZ-304, NZ-336 en NZ-337. Het feit dat het college blijkbaar niet op de hoogte is van de aanwezigheid van dit monumentale groen en zelfs tijdens een openbare vergadering dit heeft ontkend, is niet wat we als gemeente Ermelo hebben beoogd met de vaststelling van het beleid. Juist dát er veel verloren ging aan waardevol groen is aanleiding geweest om er beleid op te maken! Over de beschermde status van dit groen is het beleid dan ook meer dan duidelijk."

Over het hoofd zien

Als SGP raadslid wil Van der Velden dat het 'over het hoofd zien' van openbaar groen moet stoppen. ,,Het dossier Taweb verdiende in dat opzicht al geen schoonheidsprijs, plan het Postlaantje leeft op gespannen voet met waardevol openbaar groen en het uitgangspunt van plan de Driesprong moet wat ons betreft ook zijn dat we het monumentaal groen van meet af aan als uitgangspunt (grondlegger) wordt genomen van de nieuwe inrichting. Dit hebben we immers met elkaar zo besloten!" De fractie van de SGP verzoekt daarom het college op zeer korte termijn duidelijkheid te geven over de feitelijke situatie in verband met de ontstane verwarring hieromtrent tijdens de behandeling in de commissie. ,,Gezien het feit dat wij van mening zijn dat hier sprake is van de aanwezigheid van monumentaal groen en het college heeft aangegeven dat wanneer dit zo is, er ook een probleem is, willen we van de wethouder graag weten wat deze vermeende problemen precies zijn."