De Heerlickheijd van Ermelo weer locatie voor prestigieus toernooi

ERMELO – Zaterdag 2 juli vindt in Golden Tulip De Heerlickheijd van Ermelo de finale plaats van het Open Nederlands Kampioenschap Pokeren 2016. Verspreid over meer dan 125 voorronden hebben duizenden pokerspelers één of meerder pogingen gedaan om zich te kwalificeren voor de landelijke finale.

Op dinsdag 28 juni hebben Mathijs Jonkers en Evert Jan van IJzendoorn de loting verricht voor de tafelindeling. De 133 finalisten weten nu hun seat voor komende zaterdag. In januari won Richard Bakker de 1e voorronde in Ermelo. Op 31 mei won Iwan van Luijtgaarden de laatste in Etten Leur. Tussendoor werden er nog maar liefst 124 voorrondes gespeeld en deden er maar liefst 7000 pokerspelers mee. Van die 7000 pokeraars zijn er nu nog 135 over die nog in de race zijn voor de titel Nederlands Kampioen Poker 2016. Jonker: ,,Ja, we hebben wel een gezonde spanning, maar zijn goed voorbereid. Alles ligt op schema en vanavond gaan we nog een keer opbouwen. We hebben gelukkig geen tegenvallers gehad in de voorbereiding.’’ De openingsceremonie is om 12.30 uur en het toernooi begint om 13.00 uur. Er spelen twee Ermeloërs mee in dit prestigieuze toernooi: Richard Bakker, de winnaar van de eerste wedstrijd in januari en Henk Hop. Naar verwachting is het toernooi ‘snachts om 02.00 uur beslist en is de winnaar 2016 bekend.

Teamkampioenschap

Vrijdagavond is er, voorafgaand aan het Open Nederlands Kampioenschap Pokeren, de openingsceremonie van het Nederlands Teamkampioenschap Pokeren. Jonker: ,,We hebben altijd twee toernooien. In januari begint het individuele toernooi en in de zomer het teamkampioenschap. Er doen 39 teams mee van vier spelers. Dus we hebben dan ook 156 spelers in huis.’’ Iedereen kan tijdens het kampioenschap vanaf het balkon de wedstrijden bekijken.