Afdrukken

Veel Ermeloërs aan de start

ERMELO - Atletiekvereniging Athlos start komende zondag weer met de jaarlijkse bosloopcompetitie. De komende zeven maanden wordt elke laatste zondag van de maand een vijf kilometer parcours uitgezet in het bos achter de atletiekbaan.

Al meer dan veertig jaar bestaat deze competitie en is bedoeld voor trimmers en hardlopers die hun conditie maandelijks willen testen. Het is nadrukkelijk geen hardloopwedstrijd. De sfeer is dan al jaren gemoedelijk. Hele gezinnen staan aan de start. Het leuke van de competitie is dat je per keer punten kunt verdienen die uiteindelijk leiden tot de winnaars van de bosloopcompetitie. De snelste lopers winnen daarin doorgaans niet, wel de meeste trouwe deelnemer. Vorig jaar wist de Ermelo Kirsten Hogebrug met regelmaat een afstand te winnen. Zo weten al jaren Ermelose hardlopers de weg naar de bosloop te vinden.

Kidsrun

Brasserie De Bank uit Harderwijk zal ook dit jaar weer de hoofdsponsor zijn van het leuke evenement. Niet vreemd want mede-eigenaar Gert Verhoeve is feitelijk grootgebracht met de bosloopcompetitie. Hij staat dan ook nog steeds met regelmaat aan de start. Het inschrijfgeld is bewust laag gehouden, 2,50 per deelnemer wanneer je inschrijft via www.inschrijven.nl . Zondag inschrijven is 50 cent duurder. Na afloop is het goed toeven in de gezellige kantine van Athlos waar voldoende douchegelegenheid is. Aanvang 5- 10- 15 km om 10.30 uur. Direct daarna start een kidsrun.