Uitbaters hebben zin in nieuwe uitdaging

ERMELO – Tijd voor een verkoelend biertje, niet alleen vanwege de temperatuur, ook omdat de bouwvakkers het hoogste punt van de bouw van de Witte Herberg hebben gerealiseerd. ,,Wat een prachtig mooi plekje,” zegt Jan Dooijewaard trots terwijl hij kijkt naar het pand in aanbouw.

Vanaf de plek waar het gebouw verrijst, kijkt men uit over de Putterweg en ’t Weitje, historische grond met een wijds uitzicht. Het pand biedt vanaf volgend jaar onderdak aan een restaurant dat gerund gaat worden door Robert Jonker en Jan Dooijewaard, de Ermelose uitbaters van De Dorpskamer. Een nieuwe uitdaging voor deze geroutineerde horecaondernemers.

Opleveren

Architect Dirkjan Veen gaat er vanuit dat er rond november wordt opgeleverd. ,,Maar dat is casco, daarna gaan we binnen aan de slag,” aldus Dooijewaard. Over de exacte plannen blijft de horecaondernemer nog een beetje vaag. ,,Binnenkort vertel ik daar meer over.” Maar dat het iets moois wordt, weet hij zeker. Samen met compaan Robert Jonker is hij deze nieuwe uitdaging aangegaan. ,,Om de drie jaar begint het toch weer te kriebelen.” Zo zijn de mannen drie jaar geleden begonnen met café De Molenaer en zes jaar geleden bouwden ze De Dorpskamer uit. Maar de uitdaging van De Witte Herberg is groter. ,,Er is genoeg ruimte voor,” stelt Dooijewaard zelfverzekerd. ,,En met de muziektent voor de deur…” Hij ziet de combinatie wel zitten, muziek op het Weitje en de terrassen vol. ,,Nieuwe mogelijkheden,” aldus de horecaman. Zijn plan is om volgend voorjaar de deuren van de nieuwe zaak te openen. En daar hebben de bouwvakkers, de medewerkers van Van den Brink Vastgoed en Veen architecten samen met het team van de Dorpskamer het glas op geheven.