Ermelose ondernemers helpen Ermelose dansers

ERMELO – Eind oktober doet de Ermelose dansgroep Reflection Dance Company van Dans- en Theaterstudio Annemieke Bais mee aan het WK in Frankfurt. Maar, dat gaat niet zo maar, daar is geld voor nodig. Veel geld. Een viertal ondernemers heeft zich als doel gesteld om dit financieel mogelijk te maken.

De ondernemers, Cor van Winkoop (Van Winkoop Truckschade), Klaas Staal (fysio Prins&Staal), Natalie Overkamp en Gert Hofsink van Ermelo van NU zijn bezig met het organiseren van een sponsoravond. De bedoeling is om meer Ermelose ondernemers betrokken te maken bij de dansgroep. ,,Vorig jaar won The Company een aantal medailles, waaronder een gouden en hebben wij er nog voor gezorgd dat bij aankomst van de dansers op het station Ermelo, er een klein feestje is gemaakt. En eerlijk is eerlijk, ook wethouder Laurens Klappe was aanwezig om bloemen uit te reiken, maar het moest wel van ons komen,’’ vertelt Natalie Overkamp. Dit jaar won The Company zelfs vijf gouden medailles tijdens het NK in Castricum. ,,Zowat elk elftal van de Ermelose voetbalclubs wordt op een platte kar door het dorp gereden als ze kampioen worden,’’ vult Hofsink aan. ,,En als DVS’33 Ermelo promoveert, is het gehele college zowat aanwezig. En dat is goed hoor, daar niet van. Maar, een aantal jonge dansers die al een paar jaar een wereldprestatie neerzetten, verdienen absoluut meer aandacht dan ze tot nu toe krijgen.’’ De bedoeling is dat de Ermelose sponsoren voor voldoende geld zorgen, zodat de dansgroep zich daar in ieder geval geen zorgen over hoeft te maken. ,,Het mag toch niet zo zijn dat wij DVS’33 Ermelo en andere sportclubs sponsoren en dat er een groep enthousiaste meiden uit Ermelo niet naar het WK kan omdat er geen geld of medewerking vanuit de gemeente is. Daarom doen wij dit juist wel. Wij zullen laten zien dat het echt wel kan in Ermelo,’’ zegt Cor van Winkoop.

Topsport

De dansers en begeleiding zijn zich de afgelopen maanden al volop aan het voorbereiden op het WK. Ze trainen minimaal twee keer per week en daarnaast werken ze wekelijks een stevig programma af bij Fysio Prins&Staal. ,,Topsport, dat is het,’’ legt fysiotherapeut Klaas Staal uit. ,,We hebben speciaal uit Amerika een programma gehaald zodat we de meiden nog sterker kunnen maken. Maar, daar moeten ze zelf wel veel voor doen.’’ Het geld wat de ondernemers bijeen willen krijgen wordt onder andere gebruikt voor kleding, vervoer en verblijf. Ermelose ondernemers zullen door Van Winkoop en Staal worden uitgenodigd voor de spectaculaire sponsoravond die omstreeks half september zal worden georganiseerd. Uiteraard kunnen ook particulieren zich als ‘vriend’ aan The Company verbinden. Hierover volgt binnenkort meer informatie.