Just Fantasy in Immanuëlkerk

ERMELO - Op zaterdag 5 november is het eerste Ontmoetingsconcert van dit seizoen. Het is een optreden van het duo Just Fantasy bestaande uit Henk Veldman (organist) en Marjon Strijk (sopraan). Zij brengen popsongs in een klassiek jasje.

De musici hebben een programma samengesteld waarin oude maar ook nieuwe popsongs bewerkt zijn voor sopraan en orgel. Dit initiatief werd geboren uit de wens van de beide musici om een brug te slaan tussen de pop- en de klassieke wereld. In popmuziek gaat het vaak over, voor velen herkenbare, relaties tussen mensen, zoals liefde, hoop en verlangen. Ieder concert is voor de uitvoerenden een feest omdat beiden geloven dat ieder mens op zoek is naar liefde en dat Gods liefde ons daarin met elkaar verbindt. Muziek vinden zij daarbij een geweldig communicatiemiddel, wat enorm goed blijkt te werken. Mensen worden geraakt door de nieuwe manier waarop deze popsongs voor het voetlicht worden gebracht. Voor velen komt de tekst rechtstreeks binnen hetgeen vaak ontroerende reacties geeft. De klassieke benadering van popsongs door middel van onversterkte zang en kerkorgel blijkt als een brug tussen de pop- en klassieke muziek te werken. Mensen die niet snel naar een orgelconcert gaan, stappen nu makkelijker over de drempel, maar ook doorgewinterde orgelliefhebbers zijn enthousiast.

De muzikanten

Henk Veldman is als organist verbonden aan de Fonteinkerk, de Oudkatholieke Kerk te Amersfoort en de Hippolytuskerk in Middelstum. Na zijn Conservatoriumopleiding studeerde hij aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. Tevens behaalde hij het diploma Tweede Fase aan de Nederlandse Beiaardschool. Hij won diverse prijzen tijdens internationale beiaardconcoursen.
Hij is vaste bespeler van de Hemonybeiaard te Middelstum, beiaardier te Raalte en adjunct-beiaardier te Rhenen. De sopraan Marjon Strijk ontdekte haar liefde voor het zingen al op zeer jeugdige leeftijd. Na haar studies solozang volgde zij masterclasses bij o.a. Michael Chance. Als soliste wordt zij veelvuldig gevraagd voor verschillende koorconcerten in den lande. Haar repertoire omvat vele stijlperioden. Ook werkte Strijk mee aan verscheidene cd-opnamen zoals Mozarts Requiem en het beroemde Miserere van Gregorio Allegri. Daarnaast is Marjon vast verbonden aan het (solisten)ensemble van de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Jos van Veldhoven en als freelancer aan het Nederlands Kamerkoor. Een greep uit het repertoire. Nummers van Adele, The Beatles, Queen, Whitney Houston, The Beach Boys, Rod Stewart, Dire Straits, Abba e.v.a. Het concert op 5 november in de Immanuelkerk begint om 20.00 uur. Entree 5 euro.