Winkeldief gepakt na achtervolging

ERMELO – Ondanks dat iedereen nu onderhand toch zou moeten weten dat diefstal uit een supermarkt vaak opgemerkt wordt, blijven dieven het blijkbaar toch proberen. Vanmiddag werd weer een winkeldief op heterdaad betrapt.

Om een uur of kwart over vier werd een jongeman gesnapt bij de diefstal van een blikje frisdrank. En weer werd er door het personeel een achtervolging ingezet. Gelukkig reageerden ook omstanders op deze actie. Niet alleen het winkelpersoneel, maar ook medewerkers van Plaza gingen achter de winkeldief aan, die er vandoor ging. Enkele jongens reden in een auto achter de winkeldief aan en reden hem klem op de Van Veldhuijzenweg. Ondertussen had Daphne Alberts de politie al weer gebeld. Wijkagent Jelle van Heerikhuize kon de winkeldief aanhouden. De jongeman bekende de diefstal en kan een boete en een winkelontzegging tegemoet zien.

Signaal

Het is de tweede winkeldiefstal waarbij de dader wordt gesnapt binnen twee weken. Daphne Albert baalt er wel weer van: ,,Het gaat nergens over, een blikje fris, maar het kost gewoon veel energie, tijd en gedoe. Maar aan de andere kant, als je het laat gebeuren, is het einde zoek.’’ Winkeldiefstal is onderhand meer regel dan uitzondering in de supermarkt. ,,En dan weten we alleen datgene wat we zien. Er wordt ook veel gestolen zonder dat we het bemerken,’’ aldus Alberts. ,,Maar we moeten het signaal blijven afgeven zodat het geen gewoonte wordt.’’