Knaloranje shirts voor voorinschrijvers

ERMELO - De Halve Marathon van Ermelo (HME) die op 1 juni wordt gelopen, kent een ongekende groei aan deelnemers. Het lijkt erop dat het maximum aantal deelnemers van 1400 zal worden bereikt. Een hoogtepunt in de 13-jarige geschiedenis van het evenement. Ook Christelijk College Groevenbeek haakt dit jaar weer aan.

Er hebben zich inmiddels al 900 deelnemers ingeschreven. Het is lastig te duiden waar dit enthousiasme vandaan komt, maar dat het een feest wordt, is nu al wel duidelijk. Het betekent in ieder geval ook een groot aantal hardloopshirts die voorinschrijvers gratis ontvangen dankzij Brinky Trading, woning- en projectstoffering Nickie van der Dussen, Knipsalon van Willigen en BedrukTextiel. De persen draaien volop bij BedrukTextiel en dit jaar is er gekozen voor een knaloranje shirt. Het is mogelijk één van de redenen dat de inschrijvingen zo hard lopen.

Stimulans

Al vijf jaar onderhouden de organisatoren van de halve marathon een goede band met Chr. College Groevenbeek. Al jaren worden de leerlingen en leerkrachten vanuit school gestimuleerd mee te lopen. Sinds twee jaar wordt er voor de sportklassen zelfs een aparte loop gehouden doordat veel leerlingen op zaterdag andere verplichtingen hebben. Ook deze editie kent op dinsdag 4 juni en donderdag 6 juni een Onderweegs & Partners vijf kilometer. Er doen dit jaar zo’n 500 leerlingen mee. Het is daarbij jammer dat een deel van school op uitwisselingsweek is.

Zorginstellingen en Running Blind

Ook ’s Heeren Loo zal weer met een grote groep cliënten komen hardlopen. Dat geldt ook voor de zorggroep Noord Veluwe en veel andere instellingen en bedrijven. De Van Panhuis Bouw bedrijvenloop kent een ongekend aantal bedrijventeams. Running Blind zal ook sterk vertegenwoordigd zijn. De sportvrouw van Ermelo van het jaar 2023 heeft een flinke beweging op gang getrokken. Inmiddels zijn meerdere mensen met een visuele beperking aan het hardlopen geslagen en is het Reenine Stoute gelukt om de nodige buddies daarvoor te vinden. Zij zullen zaterdag 1 juni ook aan de start verschijnen.