DeVeDo nog in de race voor kampioenschap Eredivisie

ERMELO - DeVeDo heeft zaterdag de tweede wedstrijd van de best-of-3 verloren in Middelburg van thuisploeg R.B.V.M. De Ermelose ploeg slaagde er niet in om te overtuigen en moet volgende week opnieuw afreizen naar Middelburg.

DeVeDo begon deze wedstrijd ten opzichte van vorige week sterk. Waar de Ermelose ploeg een week eerder, na een kwart spelen, tegen een achterstand aankeek van 8-18 was het deze wedstrijd andersom. DeVeDo nam na een kwart spelen de leiding met 9-16. In het tweede kwart ging het gestaag verder, maar de ploeg uit Middelburg kwam steeds dichterbij. DeVeDo keek bij rust nog uit op een voorsprong, maar het gat was verkleind tot 6 punten: 24-30.

In het derde kwart wist DeVeDo nog even een kleine voorsprong te behouden. Maar aan het einde van datzelfde kwart kwam R.B.V.M. langszij. De ploeg kwam voor het eerst op voorsprong. Daarna ging het mis aan de kant van DeVeDo. Al snel kwam de ploeg op een achterstand van 48-42 en lukte het DeVeDo niet om de kansen die het nog kreeg te benutten. Het was Cher Korver die met een dubbele driepunter het gat wist te verkleinen, maar het was niet voldoende. DeVeDo verloor hiermee de tweede wedstrijd met 68-56. Door de eerdere winst is DeVeDo nog in de race voor het landskampioenschap. Zaterdag 11 mei speelt de Ermelose ploeg opnieuw in Middelburg voor de derde wedstrijd van de best-of-3.