IJsselmeervogels nemen revanche

ERMELO – DVS’33 Ermelo heeft gisteren een vernedering te verwerken gekregen. De ploeg verloor met 1-6 van IJsselmeervogels. De eerste helft ging nog gelijk op, maar daarna konden de Ermeloërs geen enkele grip meer op de wedstrijd krijgen.

Vorig seizoen won de ploeg van Roeland ten Berge nog met 4-0 van de Spakenburgers, dus de verwachtingen waren hoog gespannen. Zo’n tweeduizend supporters hadden zin een goede partij voetbal. De wedstrijd was nog niet begonnen of IJsselmeervogels liet zien dat ze gekomen waren om te winnen. In de eerste minuut scoorde Oktay Öztürk al een doelpunt, na goed voorbereidend werk van Ali Akla. DVS’33 Ermelo liet zich niet van de wijs brengen en de kansen namen toe: Maurice de Ruiter: naast, Kay Velda: naast, Roemeon: voorlangs. Maar toen lukte het alsnog: in de dertiende minuut legde De Ruiter de bal voor Velda die met een volley de bal voorbij keeper Jaimy Schaap schoot: 1-1. In dit gedeelte van de wedstrijd was DVS”33 Ermelo nog de betere ploeg, maar toch lukte het de Rooien om op voorsprong te komen. Mike van de Laar schoot de bal langs Paul Eppink in het doel:1-2. Dit bleek de ommekeer in de wedstrijd te zijn, de Emeloërs konden niet meer in hun spel komen en het werd al snel 1-3. Oktay Öztürk zette de bal voor op Mike van Laar, die wederom, nu met z’n hoofd, de bal binnen de palen werkte.

Zesde plek

Na de rust leken de geel-zwarten niet meer in hun spel te kunnen komen. Al na enkele minuten schoot Sherwin Grot naar 1-4. De overwinning leek in de zak. Mike van Laar lukte het zelfs om zijn deder doelpunt te maken waar mee de stand op 1-5 kwam. En nog wat het niet gedaan, want ook ex-DVS-er Ali Akla liet keeper Paul Eppink naast de bal grijpen en zo werd het 1-6. IJsselmeervogels stijgt met deze overwinning naar de tweede plek in de stand van de Derde Divisie. DVS’33 Ermelo zakt een plaatsje en komt op de zesde plek.