Kerstpost versturen voor goeve van Hospice

ERMELO – Voor het vierde jaar op rij wordt er een Kerstpostactie gehouden. De actie gaat donderdag 8 december van start en duurt tot 22 december. Het goede doel voor 2016 is het Willem Holtrop Hospice.

Sinds 2013 wordt in Ermelo jaarlijks een Kerstpostactie georganiseerd, waarvan de opbrengst bestemd is voor een goed doel. Zo is er afgelopen jaren geld bijeengebracht voor Stichting Woord en Daad, Stichting Kimon en Stichting MAF. De Kerstpostactie wordt gerealiseerd met behulp van zo’n zeventig vrijwilligers. In 2013 bracht de actie 1160 euro op, in 2014 2300 euro op en vorig jaar zelfs 3200 euro. De Kerstpostactie van 2016 is bestemd voor het Willem Holtrop Hospice. Iedereen kan zijn kerstkaarten (zónder postzegel) voor heel Nederland inleveren bij één van de inleverpunten. Dit zijn: Christelijke boekwinkel Evita, Riemer en Walinga Boekverkoopers, Wajer Juwelier Van Slooten en bij de Landswinkel Arkelandshoeve in Telgt.

Sorteercentrum

Het sorteercentrum is gevestigd in de Rehobothkerk, daar worden de kerstkaarten gesorteerd. Van daaruit worden ze bij de bezorgers gebracht, die ervoor zorgen dat in heel Ermelo de kaarten op het juiste adres belanden. De organisatie werkt samen met organisatiecomités uit Putten, Nijkerk, Barneveld, Zwartebroek-Terschuur, Lunteren, Wekerom, Speuld/Garderen, Elspeet en Uddel. Onderling wordt er post uitgewisseld die voor de samenwerkende gemeentes bestemd is. Post voor buiten de regio worden voorzien van postzegels die collectief met enige marge worden ingekocht. Ieder comité bepaalt zelf aan welk(e) doel(en) de opbrengst geschonken wordt. Totaal wordt er ruim 60.000 euro opgehaald en geschonken aan goede doelen.

Kerstpostbus

De ongefrankeerde kerstpost kan naar één van de inleverpunten worden gebracht waarvoor € 0,65 per poststuk wordt betaald. Voor post naar het buitenland betaald men €1,25. De kaarten moeten met het totaalbedrag in een plastic zakje gedaan en in de kerstpostbus gedeponeerd. Het comité Hilda en René Heij, Gert Schreuder en Willem de Vreugd roepen Ermeloërs op om middels de Kerstpostactie hun post voor heel Nederland te laten versturen en daar mee ook nog een goed doel te steunen.